Kıbrıs'ta 2021'de 'Zeytin" Yarışmasında Kazandığım "Büyük Ödül"üm Bana Ulaştı

Kıbrıs'ta 2021'de 'Zeytin" Yarışmasında Kazandığım "Büyük Ödül"üm Bana Ulaştı


Aradan 9 ay geçti. Bu yıl düzenlenen yarışmanın Jüri üyelerinden değerli karikatürcü dostum Aşkın AYRANCIOĞLU, ödülümün bana ulaşmasında önemli katkısı oldu. Elbette işin düşünsel mimarı Kıbrıs'tan; yarışmanın da jüri üyelerinden olan değerli karikatürcü dostumuz Hüseyin ÇAKMAK'tır.


Ankara'da Aşkın AYRANCIOĞLU ile buluşmak üzere sözleştiğimiz gün, meteoroloji aşırı yağış ve sel uyarıları yapıyordu. Tam da bir araya geleceğimiz saatlere denk geliyordu. Yolum biraz uzaktı.. Yağışa yakalanmadan, bir problem çıkmadan geçmesi umuduyla çıktım yola. 

Büyük Ödül (Zeytin Konulu)
Muammer KOTBAŞ (Türkiye)
1. Uluslararası Karikatür Yarışması - Girne / Kıbrıs 2021
Girne Belediyesi / Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği


2021 yılında Kıbrıs / Girne'de düzenlenen "20. Uluslararası Zeytin Festivali-zeytin Mizah Şenliği, 10. Uluslararası Karikatür Yarışması"nda kazandığım "Büyük Ödül"ün Plaket ve Diploması nihayet bana ulaştı. 


Geçtiğimiz yıl sonuçlar açıklandıktan sonra, Ekim ayında düzenlenecek tören için alınacak kararı büyük bir heyecanla beklemiştik. Çünkü COVİD-19 pandemi koşullarının olumsuz etkileyebileceği söz konusuydu. Nitekim de öyle oldu ve sıkı önlemlerle düzenlenecek festivale yurt dışından davetli çağrılmama kararı alınmıştı. 

Muammer KOTBAŞ, Aşkın AYRANCIOĞLU
(Ankara, 11 Haziran 2022)

Aşkın AYRANCIOĞLU ile uzun bir aradan sonra..

Aradan 9 ay geçti. Bu yıl düzenlenen yarışmanın Jüri üyelerinden değerli karikatürcü dostum Aşkın AYRANCIOĞLU, ödülümün bana ulaşmasında önemli katkısı oldu. Elbette işin düşünsel mimarı Kıbrıs'tan; yarışmanın da jüri üyelerinden olan değerli karikatürcü dostumuz Hüseyin ÇAKMAK'tır.


Aşkın AYRANCIOĞLU Kıbrıs dönüşü uğradı. Uzun bir aradan sonra yeniden buluşmuş olmanın güzelliği ve sıcak sohbetimizle birlikte ödülümü teslim aldım. Kendisine emeği ve zahmeti için çok teşekkür ediyorum.

 

Hüseyin ÇAKMAK'ın duyarlığı..

Ödülün bana ulaşmakta gecikmiş olmasının nedeni, organizasyon ihmali değil, aksine Hüseyin ÇAKMAK dostumuzun duyarlı ve düşünceli oluşundan kaynaklıdır. O'nun bu konuda tek odaklandığı nokta, plaketlerin, sahiplerine kırılıp dökülmeden ulaştırılmasıdır. 


Posta veya kargolarda daha önceden yaşadıkları deneyim, ister istemez daha sağlam adımlar atmayı gerektiriyor. Hüseyin de bunu yaptı ve harcanan emek ve paranın boşa gitmemesi adına, en uygun çözümü üretti. Bundan hepimiz kazançlı çıktık. Bu duyarlığından ve emeğinden dolayı Hüseyin ÇAKMAK'a çok teşekkür ederim

 


İmzası bulunan yetkililere teşekkürler..

Ödülümün Diploma'sında imzası bulunan Girne Belediye Başkanı Sayın Nidai GÜNGÖRDÜ'ye, yıılardır karikatür sanatı ve yarışmaya verdiği katkıdan dolayı çok teşekkür ederim. 

Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı Sayın M. Serhan GAZİOĞLU'na karikatür sanatına ve yarışmaya verdiği emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim.


Harika tasarım..

Plaketin tasarımı oldukça dikkat çekici! Gayet iyi düşünülmüş. 
Klasik tarzdaki plaketler; taşınmalarda, yer değiştirmelerde yeterince dayanıklı olmayan malzemeleriyle bir süre sonra deforme olabiliyor. Bu büyük ödüle özel tasarım, dış cephesi sayesinde asıl plaketi korumaya almış oluyor. Kapaklarının, minyatür dolap kapağını yansıtan sevimliliği gayet şık durmuş.

İnsanın şunu yapası geliyor içinden.. Plaketi kapalı olarak evin bir köşesine yerleştirip, bir misafir geldiğinde dolabının kapaklarını açıp ödülü gösterip tekrar kapakları kapamak. 
Bir anlamda plaket sürprizi!.. 
ya da 'sürpriz plaket'

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski