Biri Var

Biri Var

Biz, siz, onlar ve birileri daha var Twitter'da.. Bilişim suçlarından hâkim izni alınmaksızın veri trafiği izlenebilecek.. 680 sayılı KHK ile, sosyal medya düzenlemesiyle güvenlik güçlerine, sanal ortamda işlenen suçlarda internet abonelerine ait kimlik bilgilerine ulaşma,


Biz, siz, onlar ve birileri daha var Twitter'da..
Bilişim suçlarından hâkim izni alınmaksızın veri trafiği izlenebilecek..

680 sayılı KHK ile, sosyal medya düzenlemesiyle güvenlik güçlerine, sanal ortamda işlenen suçlarda internet abonelerine ait kimlik bilgilerine ulaşma, sanal ortamda araştırma yapma yetkisi verildi. 

Biri Var

Biz, siz, onlar ve birileri daha var Twitter'da..
Bilişim suçlarından hâkim izni alınmaksızın veri trafiği izlenebilecek..
680 sayılı KHK ile, sosyal medya düzenlemesiyle güvenlik güçlerine, sanal ortamda işlenen suçlarda internet abonelerine ait kimlik bilgilerine ulaşma, sanal ortamda araştırma yapma yetkisi verildi. 

(2559 sayılı kanunun ek 6’ncı maddesine eklene fıkra şöyle: “Polis, sanal ortamda işlenen suçlarda, yetkili Cumhuriyet başsavcılığının tespiti amacıyla, internet abonelerine ait kimlik bilgilerine ulaşmaya, sanal ortamda araştırma yapmaya yetkilidir. Erişim sağlayıcıları, yer sağlayıcıları ve içerik sağlayıcıları talep edilen bu bilgileri kolluğun bu suçlarla mücadele için oluşturduğu birimine bildirir.”)

680 sayılı KHK ile polislerin görev ve yetkilerini belirleyen kanunda da değişiklik yapıldı. Buna göre, yazılı suçların önlenmesi amacıyla mahkeme kararı olmaksızın Emniyet Genel Müdürünün veya İstihbarat Dairesi Başkanı'nın izniyle yapılan işlemlere, bilişim suçlarıyla sınırlı olmak üzere bilişim suçları ile ilgili daire başkanının izni ile “internet bağlantı adresleriyle internet kaynakları arasındaki veri trafiği ile iletilen verilerin” incelenmesi de eklendi. 
(Kaynak):
http://www.turkhabergazetesi.com/gundem/3-yeni-ohal-khk-si-cikti/4274


Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Daha yeni Daha eski