Levent GÖNENÇ Karikatür ve İllüstrasyon Sergisi


Karikatürcü, Yazar ve İllüstratör Levent GÖNENÇ kişisel karikatür ve illüstrasyon sergisini 5 Ekim'de Ankara'da açtı.

"Kent Sıkıntısı" başlıklı sergi Ankara Kızılay'daki Konur Sokak'ta bulunan Mülkiyeliler Birliği Sergi Salonu'nda karikatür severlerle buluştu.

GÖNENÇ sergi ile ilgili şunları söylüyor; "Bu sergide, eskiye özlem, kaybolan incelikler, yalnızlık, kariyer kaygıları, sokakta yaşayanlar, teknolojik esaret, iklim krizi gibi pek çok alt tema birbirine bağlanıyor. Yani sıkıntı binbir yüzüyle karşımıza çıkıyor".


Sergi Süresi: 5-11 Ekim 2024
Yer: Mülkiyeliler Birliği Sergi Salonu, 
Adres: Konur Sokak No.1 Kızılay Ankara, Türkiye

Levent GÖNENÇ - Özgeçmiş

1968 Ankara doğumlu olan Levent GÖNENÇ lisans, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını hukuk alanında yaptı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde akademik kariyerine devam eden GÖNENÇ 2024 yılında Anayasa Hukuku Anabilim Dalı'na "Profesör" olarak atandı ve 2021 yılında emekli olana kadar bu görevini sürdürdü.

Levent GÖNENÇ

Küçük yaşlardan beri karikatürle de ilgilenen GÖNENÇ 1982-1990 yılları arasında 'Turkish Daily News' gazetesinde günlük karikatürler çizdi. 1992 yılında Yapı Kredi Yayınları tarafından 'Zamanın Çizgili Tarihi' ismiyle çizgili günlükleri yayımlandı. 2003- 2006 yılları arasında 'Hayvan' dergisinde 'Aile Çay Bahçesi' isimli köşesiyle karikatür çalışmalarını sürdürdü. 'Gösteri', 'Kitap-lık', 'Birikim' gibi çeşitli dergiler için illüstrasyonlar yapan, animasyonla ilgilenen GÖNENÇ, karikatür tarihi ve teorisiyle ilgili yazılar da yazdı. 


Bu yazıların bir kısmı Levent CANTEK ile birlikte kaleme aldığı "Muhalefet Defteri, Türkiye'de Mizah Dergileri ve Karikatür" (YKY, 2017) isimli kitapla toplandı. 'OT' dergisi için 'Göz Hakkı' isimli köşeyi hazırladı. Aynı isimli kitabı 'OT' kitap tarafından 2018 yılında basıldı. Son olarak GÖNENÇ'in Yekta KOPAN'ın bir öyküsünden yola çıkarak çizdiği 'Sarmaşık' isimli grafik roman 2020 yılında Can Yayınları tarafından yayımlandı.

Benzer Haber          :

 

 
(Fotoğraflar: Muammer KOTBAŞ)

  
(Fotoğraflar: Kaynak)


Bu Sitede yayımlanan yazı ve görsellerin fikri sorumluluğu eser sahiplerine aittir
 Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından derlenmiştir.
Daha yeni Daha eski