Kaotik Atmosferin İçinde


(Geçen Haftanın Fotoğraf Çizgileri - 6)

Ülkede o kadar çok irili ufaklı olay yaşanıyor ki, bu nedenle gündem dediğimiz kavram adeta sürekli saldırı altında ve bir an bile nefes almasına izin verilmiyor. 

Bütün bu kaotik atmosferin içinde moral ve mantık sağlığını korumak ise ayrı bir enerji gerektiriyor.


Sanal ortam (sosyal medya) platformlarından yansıyan yeterince moral bozucu, acı ve üzüntü verici paylaşımlardan mümkün olduğunca uzak kalabilmek en doğrusu. Ve tabi sorunların çözümüne dönük toplumsal bilincin oluşturulması yönünde emek vermek. 

Bu haftaya bakışımızı 3 ilginç ve farklı olayla sınırlandırdık. Gelecek haftaya umarız daha pozitif bir enerji yakalamış oluruz.
---

ESNAF MUTLU OLMALI

(18 Eylül 2024, Çarşamba)

Simit satan bir esnaf, kendisine bir genç tarafından verilen notu defalarca okuyup her okuyuşunda mutlu oldu.
---

GİZEMLİ PATLAMALAR

(17 Eylül 2024, Salı)

İsrail'den siber saldırı.. 17 ve 18 Eylül'de gerçekleştirilen siber saldırıda Hizbullah'ın çağrı cihazları sinyalle patlatıldı.

Lübnan'da Hizbullah'ın elindeki iletişim cihazlarında meydana gelen gizemli patlamalar sonucu 37 kişi öldü ve binlerce kişi yaralandı. Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah üyelerinin kullandığı 'pager' isimli çağrı cihazlarının İsrail'in siber saldırısı ile patlaması bomba etkisine neden oldu.
---


BAŞBAKAN'A CEZA

(16 Eylül 2024, Pazartesi)

İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo SALVINI hakkında beş yıl önce bir göçmen gemisine limanları açmayı reddettiği için açılan davada savcılık 6 yıl hapis talep etti. Davanın yıl sonuna doğru karara bağlanması bekleniyor.

Ağustos 2019'da Akdeniz'de yaklaşık 160 kişiyi kurtaran yardım gemisi Open Arms, SALVINI’nin bu politikasıyla denizde mahsur kalmış, ancak 19 gün sonra mahkeme kararıyla İtalya'nın Lampedusa adasına yanaşabilmişti. (Kaynak)
---

HAFTANIN FOTOĞRAF ÇİZGİLERİ ARŞİVİ: 

Bu Sitede yayımlanan yazı ve görsellerin fikri sorumluluğu eser sahiplerine aittir
 Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından derlenmiştir.
Daha yeni Daha eski