Doğadan Doğal Obje Fotoğrafları


Muammer KOTBAŞ

Fotoğrafçılığın en güzel ve en özel taraflarından biri, doğayı, doğal yaşamı, ve doğallığı görüntülemesidir. 

Doğada var olan ve doğanın bir parçası olan herhangi bir ayrıntı bize zamanın kendisini de gösterir. Filozoflar zamanın ne olduğu üzerine felsefi çözümlemeler üretirken, zaman dediğimiz şeyin, aslında doğallığın içinde bulunduğu değişimin vardığı noktada, yeni bir boyuta geçişidir diyebiliriz. 

Bu kaçınılmaz değişimin bizi yakaladığı evrensel zaman diliminde, bizim de o doğallığı objektiflerimizle ölümsüzleştirdiğimiz kutlu bir buluşmayı yaşamış oluyoruz. 


En iyi fotoğrafı en iyi fotoğraf makineleri ve objektiflerle usta fotoğrafçılar çeker. Fotoğraf çekmeyi seven benim gibi amatörler için iyi fotoğraf çekmeye çalışmayı da değerli bulurum. 

Bu galerideki fotoğrafların çekiminde Nokia 6 T-1033 marka android cep telefonu kullandım. Yakın planlar manuel / makro ayarlarıyla çekilmiştir. Bu fotoğrafları tam anlamıyla doğa fotoğrafçılığı kategorisine koymamız doğru olmaz. Yine de doğadan bir parça oluşları nedeniyle başlıkta "doğadan" ve "doğal" kelimelerini kullandım.

Doğa Fotoğrafçılığı..

Wikipedia: "Doğa fotoğrafçılığı, manzara, yaban hayatı, hayvanlar, bitkiler gibi doğa malzemelerini konu edinen fotoğrafçılık dalı. Doğa fotoğrafçılığı, belgesel fotoğrafçılık olup usulüne göre kayıtlandırıldığında flora ve fauna tespit çalışmalarında görüntü belge olarak kullanılabilir."


 
"Meşe Palamutları" (30 Eylül 2023)         *         "Çam Kozalak" (3 Ekim 2023)

 
"Elmalar" (5 Ekim 2023)        *        "At Kestanesi Kabuğu" (5 Ekim 2023)

 
"Kuru Çam Kozalakları ve Taşlar" (31 Ocak 2023)     *      "Duvarda Salyangoz" (3 Ekim 2023)

 
"Anne Eli" (5 Ekim 2023)       *       "Elmalı Evrim" (12 Ekim 2022)

"At Kestanesiz Kabuk" (5 Ekim 2023)

(Fotoğraflar:/Photos Muammer KOTBAŞ)
 ©   Copyright, KotbasArtColors

Sitemizde yayımlanan yazı ve görsellerin fikri sorumluluğu eser sahiplerine aittir
 Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından derlenmiştir.
Daha yeni Daha eski