Kapalı Instagram Karikatürleri

Sosyal medya paylaşım platformu Instagram'a Türkiye'de 2 Ağustos 2024 Cuma günü erişim engeli getirildi. Konu ilgili çizilen karikatür örnekleri..

Yayın Tarihi: 09 Ağustos 2024, Cuma
Güncelleme: 11 Ağustos 2024 Pazar

Sosyal medya paylaşım platformu Instagram'a Türkiye'de 2 Ağustos 2024 Cuma günü erişim engeli getirildi.

Kapatılmasının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen açılıp açılmayacağı konusunda henüz net bir gelişme olmaması, diğer bütün sosyal medya platformları kullanıcılarını da endişelendiriyor. 

Bu arada, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, 16 Ağustos'ta Instagram'a erişim engelini konuşmak üzere toplanacağını açıkladı.


Yasaklamalarla ilgili benzer örnekler geçtiğimiz yıllarda birçok kez yaşanmıştı. Farklı internet sayfaları ve platformlar yasaklanarak uzun süre kapalı tutuldu, bazılarına belirli sürelerle erişim engeli getirildi. En son Instagram'a Türkiye'de getirilen erişim engeli nedeniyle milyonlarca profil hesap olumsuz etkilenirken, ürünlerini pazarlayanlar ekonomik kayıpları açısından gündeme geldiler. 

Burada olaya bakış açışını geniş tutarak, asıl sorunun insanların özgürlüklerine darbe vurulması ve haber alma-paylaşım yapma haklarının kısıtlanması olarak görmek gerekiyor.

Daha önce çeşitli nedenlerle yasaklanmış, kısıtlanmış sayfalar:
Blogspot, Ekşi sözlül, Facebook, Instagram, Madped, MyBlog, Reddit, Roblox, TikTok, Wikipedia, Wordpress, X (Twitter), YouTube..

Instagram'ı, 8 gün kapalı kalmasının ardından 10 Temmuz Cumartesi günü saat 21.30'da tekrar erişime açtılar.

   
Gürbüz Doğan EKŞİOĞLU         *         İsmail KIZILDOĞAN

  
Hicabi DEMİRCİ         *         Hakan EKEN

 
Ercan AKYOL

     

Serpil KAR            *            Ercan AKYOL         *         Gürbüz Doğan EKŞİOĞLU

   
Aslı ALPAR         *      Can BAYTAK

Muammer KOTBAŞ

Murat SAYIN

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.
Daha yeni Daha eski