Bu Yarışmanın Süre Uzatımı Çok Farklı

Bu Yarışmanın Süre Uzatımı Çok Farklı


Boyabat Gençlik Merkezi ile Boyabat Akademi Spor Kulübü'nün düzenlediği "Uluslararası Karikatür Yarışması"nın katılım süresi uzatıldı. 

Bu tarih değişikliğinin nedeni diğer yarışmaların süre uzatmalarından oldukça farklıydı.

Bilindiği üzere "Deprem" konulu bu yarışma sadece 7-17 yaş arası gençlere yönelikti ve son katılım tarihi 1 Nisan 2024'tü.. Yarışmanın belirtilmiş bu son tarihine bir hafta kala yapılan açıklama ile, yarışmanın tahmin ettiğimizin dışında bir gelişme nedeniyle süre uzatımına gidildiği öğrenilmiş oldu.


Karikatür yarışmaları için söylersek, genelde süre uzatma nedenleri az-çok bellidir. Tahmin edilebilir ölçüdedir.. Örneğin, pandemi döneminde olduğu gibi, beklenmedik ya da doğal afet gibi durumlarda; bazen son günler olmasına karşın katılımın beklenenden çok az olması veya yarışma organizasyonunun kendi özel nedenleri dolayısıyla süre uzatılmaktadır.

Oysa Boyabat'taki bu yarışmanın süre uzatılma nedenini, basına gönderilen açıklamadan öğreniyoruz. 

Açıklama şöyle;

"Gençler arasında düzenlediğimiz "Deprem" temalı uluslararası karikatür yarışmasına yetişkinlerden de çok sayıda eser gönderildi. Bu nedenle katılım tarihi 1 Nisan 2024 olan yarışmamız 20 Kasım 2024 tarihine kadar uzatılmış olup, yetişkin kategorisi eklenmiştir. Yarışmamıza gençlerin yanı sıra yetişkin karikatüristler de katılabilir."

Yarışmaya katılımın, yetişkinlerce de yoğun olması, istekli olunması, açıkça karikatür sanatı adına umut verici bir gelişmedir. Çünkü dikkatinizi çekerim, bu yarışmada parasal ödül yok. Yani kimsenin kimseye 'parası için yarışmaya katılıyor' deme şansı yok. İşte asıl sanatsal bakış açısı budur. 


Yetişkinlerden ilginin (katılımın) kayda değer derecede olması, yarışma organizasyonunun da bu ilgiye sessiz kalmayarak gerekeni yapması takdir edilmeye değer bir durumdur. 

Durum böyle olunca; yarışma kategorisi de yeniden belirlenmiş oldu. "18 yaş altı bütün dünya gençleri" ile "18 yaş üstü yetişkinler" bölümü için 20 Kasım 2024 tarihine kadar süre uzatılmış oldu. Yarışmanın konusu da ülkemiz ve dünya geneline hitap eden çok önemli "Deprem" olgusuna dikkati çektiği için her açıdan isabetli bir karar olmuş. 

Yarışmaya yapıt göndererek ilgi gösteren katılımcılara, organizasyon emekçilerine ve değerli jüri üyelerine karikatür sanatı adına teşekkürler. 💖



Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski