Hatıra Madeni 5 Liradaki ATATÜRK Görüntüsü

Hatıra Madeni 5 Liradaki ATATÜRK Görüntüsü


Bir kaç gündür sanal ortamda üzerinde çok konuşulan bir konu dikkatinizi çekmiştir. Ülkenin, acilen çözülmesi gereken çok ciddi çeşitli sorunları varken, gündemde bir konunun çok konuşulması, onun yapay olduğunun da kanıtıdır. 

Çünkü ana sorunların dışındaki bu tip konular kısa süreli gündemde tutulup, ardından yenileriyle yerlerinin doldurulduğuna tanık oluyoruz. Yapay konular (sözde sorunlar) üzerinde yoğun tartışmalar sürerken, asıl sorunlar çözümsüzlüğün altında metan gazı birikimine dönüşüyor. 


Son olarak en çok üzerinde tartışılan yeni konumuz 5 liralık hatıra madeni para. Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına hazırlanıp bastırılmış ve 29 Ekim 2023'te dolaşıma sunulmuş. Paranın bir yüzünde yer alan kalpaklı ATATÜRK görüntüsünün, ATATÜRK'le ilgisinin olmadığı üzerine süren tartışmaların tepkilere dönüşmesine neden oldu. 


X platformunda paylaşılan fotoğrafa bakınca, tepki gösterenlerin haklılığı çıkıyor ortaya. Ancak çoğumuzun aklına ilk anda, bunun hileli bir görüntü olabileceği gelmiyor. Gelişen teknoloji, çeşitli uygulamalar ve şimdi de yapay zeka ile gerçekçi anlamda çok şey yapılabiliyor.


Neyse ki az da olsa şüphe ile yaklaşan, araştıran ve teyit üzerine yayın yapanlar var. Onların araştırmaları ve Darphane'nin sunduğu bilgiler dikkate alındığında tüm tartışmaların yersiz olduğu çıkıyor ortaya.


Buradan da anlaşılıyor ki, birileri kasıtlı ya da eğlence olsun diye, görüntüler üzerinde ustaca küçük oynamalarla amacına ulaşmaya çalışmış. 


Benzeri olayların yaşandığı günümüzde yapılacak ilk şey, hemen doğruluğuna kendimizi kaptırmadan önce, doğru olup olmadığı şüphesi ile yaklaşılması gerektiğidir.


Görüntü üzerinde oynamalarla sahtecilik üretenler, kirli bir yolun yolcusudur. Bizi üzen, Darphanenin web sayfasında tanıttığı hatıra parada ATATÜRK görüntüsü olduğuna hiç değinmemesidir. Sanırım geçerli nedenlerini bilmek de hakkımızdır. 


Kaynaklar:
Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski