"Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri" Yarışmasından "Jüri Özel Ödülü"

"Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri" Yarışmasından "Jüri Özel Ödülü"

"Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri" yarışmasını kazananlar belli oldu. "Karikatür" bölümünde Birincilik Ödülü'nü Erhan Yaşar BABALIK kazanırken, benim karikatürüm "Jüri Özel Ödülü"ne değer görüldü.

(Duvar Gazetesi, 18 Eylül 2023)

Yeni Yaşam gazetesi tarafından bu yıl 30. kez düzenlenen Musa Anter Gazetecilik Ödülleri; “Türkçe Haber”, “Kürtçe Haber”, “Fotoğraf (haber fotoğrafı)”, “Karikatür” ve Gurbetelli Ersöz anısına “Kadın Haberciliği” olmak üzere beş ayrı dalda verildi.


Yarışmanın süresinin son dakikalarında elektronik posta ile 2 karikatür gönderdim. Birkaç dakika sonra bir uyarı e-postası geldi.
"Merhaba, yarışmaya sadece bir eser ile başvurabilirsiniz, tercih ettiğiniz eseri belirleyip hızlıca ulaştırmanızı rica ediyorum."


Yoğun tempo içinde, bir karikatürle katılım gerektiğini fark etmemişim. Şimdi işin en zor yanını halletmek gerekiyordu. Tam bir "Rus Ruleti" gibi bir şeydi. Tek farkı, burada seçeceğim karikatürün ödüle güçlü aday şansını koruması ve ödül alması. Yani bir kere çekeceğim tetiğin boş geçmesi. Biri "yaşam devam ediyor!" derken diğeri " merhaba ödül!" demeliydi.


Sonunda bir beyin fırtınasıyla iki karikatür ve esprisini inceleyip değerlendirdim ve en iyi olduğunu düşündüğüm karikatürümü tekrar gönderdim. Yarışmanın jürisinde Murat İPEK, Musa KEKLİK ve Aşkın AYRANCIOĞLU bulunuyordu. Birkaç gün içinde sonuçlar belli oldu ve 18 Eylül 2023 Pazartesi günü basın duyurusuyla ilan edildi.

30. kez düzenleniyor..

Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri, 1993 yılından beri Musa Anter anısına Kürtçe ve Türkçe iki dilde verilen ödüller. 
Kürt asıllı Yazar, Şair ve Gazeteci Musa Anter (D.T. 1920) 20 Eylül 1992’de Diyarbakır’da öldürülmüştü. 

İlgili Yayınlar:
--------------------------------------

30. Musa Anter ve
Özgür Basın Şehidleri Gazetecilik Ödülleri 2023
Jüri Özel Ödülü

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski