Komikli Medya.. En Çok Mücella Teyze Haklı

Komikli Medya.. En Çok Mücella Teyze Haklı


Sanal dijital platformlarda ülke ve dünya gündemi eksiksiz karşımıza çıkıyor dersek yanılmış olmayız. Böylesi bir ortamın bizi içine çektiği yanıyla da, doğrudan bir  topluluğun, bir global mahallenin bireyleri olmuş oluyoruz. 

Bu mahallelerde "huzurlu gelişmeler" beklentimize karşın, aşırı huzursuzluktan mutlu olan azınlıklar yanında, bilinçaltı olumsuz devinimlerinin yarattığı psikolojisiyle kendini var etmek isteyenler de az değil. 


O nedenle; oralarda-buralarda us sağlığı açısından ayakta kalabilmenin en iyi örneği Mücella Teyze'lerdir. Onların dikkate alınması gereken o vurucu  öğütleridir. Ne demek istediğimi, altta ikinci paylaşımda bulacaksınız.
 

Şeker.. 

(Kırık İğne adlı kullanıcı)
"Kızım tam bir şeker canavarıydı küçüklüğünde. Okulda Türkçe öğretmeni de her hafta derste çantasından bi şeker çıkarır verirmiş.
Bir seferinde, 
- "Aaa! Elifcim, şeker kalmamış!" demiş.
Kızım masumca;
- "İyi bak, belki vardııır!.." demez mi...
On yıllardır  anlatır güleriz."
-----




Prof. Dr. Arif VERİMLİ Haklı, Mücella Teyze Daha Da Haklı..

- Prof. Dr. Arif VERİMLİ: "Siteyi aldın, mavi tiki de paralı yaptın, kuş da gitti, daha ne istiyorsun be adam? Her aklına geleni anında yapan dürtüsel ve hipomanik birisin! Bu seni uzaya götürür ama sesini burada duyuran bizlere yeter ettiğin.. Yeter artık bırak bizi.. sen yokken biz vardık burada."
- Mücella Teyze: "Hocam sakin!"
- Prof. Dr. Arif VERİMLİ: "Yok, Mücella çıldırdım.."
- Mücella Teyze: "Ama çözümsüz ve bizim dışımızda gelişen durumlar için ne yapıyorduk, can Hocam?"
- Prof. Dr. Arif VERİMLİ: "Direniyoruz.."
- Mücella Teyze: "Direnelim!"
-----

(Taslak Grafik İllüstrasyon: Muammer KOTBAŞ, 27 Ağustos 2010)
©   Copyright, KotbasArtColors

"Senin Doktorun"

Ressam galeri sahibine sergide resimlerinin ilgi görüp görmediğini sordu. Galeri sahibi şöyle yanıtladı;
- "Sana bir iyi bir de kötü haberim var. İyi haber: Bir beyefendi senin resimleri inceledi ve sen öldükten sonra bu resimlerin değerlenip değerlenmeyeceğini sordu. Ben de 'evet' dedim. Bunun üzerine 15 resmin tamamını satın aldı."

- "Harika" diye bağırdı ressam. "Peki kötü haber ne?"
- "Adam senin doktorundu."
-----



Halter

Video ile ilgili iki ayrı açıklama:
- "Dengeli bir kaldıraç, dayanak noktası etrafındaki momentlerin toplamının sıfır olduğu durumdur. Bu, dayanak noktasının bir tarafındaki ağırlığın koluyla çarpımı, karşı taraftaki ağırlığın koluyla çarpımına eşit olduğu anlamına gelir."

- "Kaldıraç dengesi ilkesi, kuvvet ile dayanak noktasına olan mesafenin ters orantılı olduğu fikrine dayanmaktadır.
Dayanak noktası ortadadır. Ağırlık, yukarıdaki videoda görülen kaldıraç üzerinde yük görevi gören terazinin bir tarafında tutulur."
-----



Sanal Mahalleler..

Sosyal medya olarak adlandırdığımız etkileşim ve paylaşım platformları, aslında sanal birer mahalle sayılır. Farklı yapıdaki birçok kullanıcı arasından öyleleri çıkar ki, bilerek ya da bilmeden sizi bir tuzağın içine çekebilir. 

Burada asıl önemli olan onun tuzağa çekmesinden çok, sizin tuzağa düşme eğiliminizi kontrol altına almanızdır.  Yukarıda Mücella Teyze'nin söylediklerini tekrar anımsamanızı öneririm.

-----

 

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski