Twitter'in Yeni Logosu "X"in Özellikleri Nedir?

Twitter'in Yeni Logosu "X"in Özellikleri Nedir?

2006 yılında kurulan ve dünyanın yanı sıra ülkemizde de oldukça yüksek bir kullanıcı kitlesi bulunan sosyal medya platformu Twitter, isim değişikliğine gitti.  Twitter'ın, kurulduğu 2006 yılından bu yana kullandığı, logosu ve ismi X olarak değiştirildi. Twitter'ın yeni CEO'su Linda


Twitter'in Yeni Logosu "X"in Özellikleri Nedir?


2006 yılında kurulan ve dünyanın yanı sıra ülkemizde de oldukça yüksek bir kullanıcı kitlesi bulunan sosyal medya platformu Twitter, isim değişikliğine gitti. 

Twitter'ın, kurulduğu 2006 yılından bu yana kullandığı, logosu ve ismi X olarak değiştirildi. Twitter'ın yeni CEO'su Linda YACCARINO, pazar gecesi şirketin yeni logosunu "X burada! Hadi yapalım şunu." sözleriyle paylaştı.


Elon MUSK, Twitter'ın küçük mavi kuşunu X logosuyla değiştirdikten sonra yeniden değiştirdi. 25 Temmuz 2023 Salı öğleden sonra MUSK, Twitter'ın X logosunu biraz daha kalın çizgilere sahip bir logoyla değiştirdi - ancak daha sonra değişikliği tersine çevireceğini söyledi.

MUSK, Twitter'da "Daha kalın çubukları sevmiyorum, bu yüzden eski haline dönüyorum" diye yazıyor . "Logo zamanla gelişecek." Altta gömülü resimde iki logonun nasıl karşılaştırıldığını görebilirsiniz.


Logonun ilk versiyonu, Monotype'ın Special Alphabets 4 yazı tipine oldukça benziyor ve aynı zamanda bir Unicode karakteriyle eşleşiyor . MUSK bunun "geçici" bir tasarım olarak hizmet edeceğini söyledi, ancak nihai bir tasarıma ne zaman karar vereceği (veya karar verip vermeyeceği) belli değil.

Elon MUSK ayrıca "twitter.com"un yerine geçecek olan "x.com" alan adının da devreye alındığını duyurdu.


Başka değişiklikler de yolda..

Edinilen bilgiye göre değişim sadece isimle sınırlı değil. Ünlü paylaşım platformu, değişimle birlikte ciddi bir dönüşüm de geçirecek. MUSK'ın yeni gelir arayışıyla platform üzerinden ödeme ve ticareti başlatmaya yöneldiği kaydedildi.

Buradaki amaç, ülke veya bölge fark etmeksizin, dünyadaki herkesin günlük hayatını kolaylaştıran, içerisinde "her şeyi" barındıran yepyeni bir platform inşa etmek. Yeni Twitter'da, yani X platformunda, ödeme ve bankacılık işlemleri dahil birçok şeyi yapmak mümkün olacak.

Yeni "X" markası Twitter genel merkezine yansıtıldı. (San Francisco)

Tabii işin bir de yasal boyutu var. X platformu, devletlerden onay alabilecek mi, hangi düzenleyici kurumlardan red yiyecek? Bu çok yakın bir zamanda netleşecek. Ancak şu anki aşamada Twitter'daki değişim artık resmen başlamış durumda.

Buna göre X, sosyal medya işlevinin yanı sıra mobil ödeme ve bankacılık işlemlerinin de yapılabileceği bir platform halini alacak.

CEO Yaccarino da pazar günkü paylaşımında "Yapay zeka ile güçlendirilen X, bizi henüz hayal etmeye başladığımız şekillerde birbirine bağlayacak. X; ses, video, mesajlaşma, ödeme/bankacılık merkezli sınırsız etkileşimin gelecekteki halidir ve fikirler, mallar, hizmetler ve fırsatlar için küresel bir pazar yaratır." ifadelerini kullandı.


Elon MUSK neleri değiştiriyor?..

Ekim 2022'de Twitter'ı satın alan Elon MUSK, sonrasında platformda köklü değişiklikler yaptı.
Yapılan ilk değişiklik, Twitter logosu ve ismi kaldırılarak, yerine "X" harfi getirilmesi oldu.

 Diğerlerinde bazıları şunlar; 
- Önceden sadece tanınmış kişi ve kurumların hesaplarına verilen doğrulanmış hesap statüsü paralı hale getirildi. 
- Kullanıcılara 'tweet görüntüleme' limiti koyuldu.
- Twitter'ı "X adlı her şey uygulaması" haline getirme planını açıkladı. 
- Bu doğrultuda, "Twitter Inc." isimli şirketi kapatarak, X Corp. adlı kendi kurduğu şirketi faaliyete soktu.


Değişiklikler sürecek..

Gelinen aşamada ise Twitter'ı "basit bir sosyal medya platformu" olmaktan çıkarıp, "her şeyin uygulaması X"e dönüştürme adımı da resmen başlamış oldu. 
Twitter CEO'su Linda YACCARINO açıklamasında "Yapay zekâ tarafından desteklenen X, hepimizi hayal etmeye başladığımız şekillerde birbirine bağlayacak" dedi.

Edinilen bilgilere göre, "Tweetler" kelimesi de değiştirilecek ve artık paylaşılan gönderilere "X'ler" denilecek. 

Yani yakın bir gelecekte "Elon MUSK, yeni bir tweet paylaştı" cümlesini artık "Elon Musk yeni bir X paylaştı" şeklinde duyabileceğiz.

Elon MUSK, profil fotoğrafını yeni logoyla değiştirdi ve Twitter biyografisine de "X.com"u ekledi.



Carlos AMORIM, (Brezilya)

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski