Komikli Medya- (15).. En Çok Seyredilenler

Komikli Medya- (15).. En Çok Seyredilenler

Konu, ABD'deki lotarya çekilişine geldi. Radyo programcısının ve dinleyicilerinin söylediği numaralarla ABD'deki yurttaş bir kupon doldurdu. Kolonu iki (2) Dolar'dan toplamda 35 kolonluk kupon dolduruldu. Verilecek ikramiye 750 milyon Dolar'a ulaşmış. Çekilişe de


Komikli Medya- (15)..
En Çok Seyredilenler

(Taslak İllüstrasyon: Muammer KOTBAŞ, 13 Haziran 2004)
 ©   Copyright, KotbasArtColors

ABD'de Lotarya Çekilişi..

Birkaç ay önce bir radyonun gece kuşağı programlarından birinde; canlı yayına ABD'den bir dinleyici sohbet için bağlandı. 

Konu, ABD'deki lotarya çekilişine geldi. Radyo programcısının ve dinleyicilerinin söylediği numaralarla ABD'deki yurttaş bir kupon doldurdu.

 
Kolonu iki (2) Dolar'dan toplamda 35 kolonluk kupon dolduruldu. Verilecek ikramiye 750 milyon Dolar'a ulaşmış, çekilişe de 2 gün kalmıştı. 

Programın kalan bölümünde "İkramiye çıkarsa.." konusu üzerine konuşuluyor. Programcı dinleyicilerine; "İkramiye çıkınca ben kendi bazı ihtiyaçlarımı hallettikten sonra kalan parayı sizlerle paylaşacağım." deyince, dinleyiciler de kendilerine göre programcıdan isteklerde bulunmaya başlıyorlar.. 

Kimi sokak hayvanları üzerine güzel işler yapmak için harcayacağını belirtiyor kimi robot süpürge gereksinimine değiniyor, kimi kendine özel bir eksiği üzerine, bazısı da kör olan gözlerinin ameliyatı için.. 

Onlarca ileti geliyor bu konuda.. Fakat bu ileti yoğunluğu arasında sadece biri dikkati çekiyor. Kişi gönderdiği notunda herhangi bir istekte bulunmuyor. Onun yerine öyle bir iğneleme, eleştiri yapıyor ki, tam da sözün yerini bulduğu bir zeka gücü.. "işte karikatür esprisinin çıkış noktası" diyebileceğimiz bir yakalama.

Bu dinleyicinin notu şuydu.
- "Aslında ikramiyeye gerek yok. Bizden alınanları geri alsak yeter!.."
-----


İşe mi gidiyoruz...

Bilindiği üzere, Türkiye'de yaz saati uygulaması 3 Ekim 2018'de alınan karar üzerine kalıcı duruma getirilmişti. Beş yıldır bu şekilde uygulanmasına çeşitli eleştiriler yapıldı ve yapılıyor. 

Özellikle kış aylarında sorun daha çok kendini gösteriyor. Çünkü okula ve çalışmaya gidenler, henüz gün aydınlanmadığından, deyim yerindeyse gece karanlığında yollara düşüyorlar. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında bir radyonun sabah programına, bir dinleyici bu konuda eleştirel bir ileti gönderiyor. Soğuk ve sisli bir İstanbul sabahında gönderilen eleştirel not şöyle;
- "İşe mi gidiyoruz, şafak operasyonuna mı belli değil!.."
-----
En çok seyredilen videolardan..
 



 

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski