Eskişehir'de "Karikatürler ile Yılmaz BÜYÜKERŞEN" Sergisi

Eskişehir'de "Karikatürler ile Yılmaz BÜYÜKERŞEN" Sergisi

Eskişehir'de 
"Karikatürler ile Yılmaz BÜYÜKERŞEN" sergisi açılıyor. Eskişehir'de 5. dönem Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Yılmaz BÜYÜKERŞEN ile ilgili sergilenecek karikatürler, Odunpazarı'nda bulunan Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu'nda


Eskişehir'de "Karikatürler ile Yılmaz BÜYÜKERŞEN" sergisi açılıyor. Eskişehir'de 5. dönem Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Yılmaz BÜYÜKERŞEN ile ilgili sergilenecek karikatürler, Odunpazarı'nda bulunan Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Yılmaz BÜYÜKERŞEN'le ilgili karikatürlerden oluşan "Karikatürler ile Yılmaz BÜYÜKERŞEN" sergisi 21 Haziran 2023 Çarşamba günü açılacak ve 2 Temmuz 2023 Pazar gününe kadar açık kalacak.


Eskişehir'de "Karikatürler ile Yılmaz BÜYÜKERŞEN" Sergisi Açılıyor

Eskişehir'de "Karikatürler ile Yılmaz BÜYÜKERŞEN" sergisi açılıyor. Eskişehir'de 5. dönem Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Yılmaz BÜYÜKERŞEN ile ilgili sergilenecek karikatürler, Odunpazarı'nda bulunan Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Yılmaz BÜYÜKERŞEN'le ilgili karikatürlerden oluşan "Karikatürler ile Yılmaz BÜYÜKERŞEN" sergisi 21 Haziran 2023 Çarşamba günü açılacak ve 2 Temmuz 2023 Pazar gününe kadar açık kalacak.

Söz konusu sergi; Karikatürcüler Derneği, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve TMMOB Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi katkılarıyla düzenleniyor.

Yılmaz BÜYÜKERŞEN

8 Kasım 1937 Eskişehir doğumlu Yılmaz BÜYÜKERŞEN, ailesinin yoksulluk yaşadığı yıllarda Hukuk ve  Mimarlık okusa da bu öğrenimlerini bitiremeden iki fakülteden de ayrıldı. 1962'de Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinin ilk mezunları arasında yer aldı. 1966 yılında doktorasını tamamladı. 1968 yılında doçent, 1973 yılında da profesör oldu. 

1976'da mezun olduğu akademinin başkanlığına seçildi. 1982'de Anadolu Üniversitesi rektörlüğüne getirildi. 1987'de aynı göreve tekrar atandı. Ayrıca, Radyo Televizyon Yüksek Kurulu başkanlığını 2 dönem yürüttü. 

1994 yılında 3984 Sayılı Kanununun çıkarılmasıyla bu görevinden ayrıldı. Türkiye'nin ilk Sinema ve Televizyon Okulu'nun kuruluşunu Eskişehir'de gerçekleştirdi. 

Anıtkabir müzesinde bulunan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün birebir boyutlardaki balmumu heykeli, yine Prof. BÜYÜKERŞEN tarafından yapılmıştır. Ayrıca Eskişehir'in ikinci üniversitesinin kurulmasına ve açık öğretim fakültesinin kurulmasına da öncülük etmiştir

Sergi Açılışı: 21 Haziran 2023 Çarşamba
Açılış Saati: 16:30
Yer: Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu, Odunpazarı / Eskişehir
Sergi süresi: 21 Haziran Çarşamba - 2 Temmuz 2023 Pazar

Eskişehir Müzeler Kompleksi
Eskişehir Kent Belleği Müzesi

(Çizgi: Burak ERGİN)

(çizgi: Alkın AYRANCIOĞLU)

(Kaynak: Facebook)

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından derlenmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski