Brezilyalı Çizer Carlos AMORIM Çiziyor (1).. "Dünya Dönüyor.."

Brezilyalı Çizer Carlos AMORIM Çiziyor (1).. "Dünya Dönüyor.."

Uzun adıyla Carlos Alberto da Costa AMORIM olan Brezilyalı Karikatürcü Carlos AMORIM'in bana göndermiş olduğu, benim de çok sevdiğim çizgilerini sunuyorum sizlere. Kendisi "Dünya dönüyor... ve herkesin başı dönüyor.." (The world turns... and everyone gets dizzy)


Uzun adıyla Carlos Alberto da Costa AMORIM olan Brezilyalı Karikatürcü Carlos AMORIM'in bana göndermiş olduğu, benim de çok sevdiğim çizgilerini sunuyorum sizlere.

Kendisi "Dünya dönüyor... ve herkesin başı dönüyor.." (The world turns... and everyone gets dizzy) başlıklı dünya gündemine dair haftalık karikatürlerini yayımlanmak üzere servis etmeye başlamış.


Brezilyalı Çizer Carlos AMORIM'den "Dünya Dönüyor.." Çizgileri

Uzun adıyla Carlos Alberto da Costa AMORIM olan Brezilyalı Karikatürcü Carlos AMORIM'in bana göndermiş olduğu, benim de çok sevdiğim çizgilerini sunuyorum sizlere.


Kendisi "Dünya dönüyor... ve herkesin başı dönüyor.." (The world turns... and everyone gets dizzy) başlıklı dünya gündemine dair haftalık karikatürlerini yayımlanmak üzere servis etmeye başlamış.

Carlos Alberto da Costa AMORIM, 1964 yılında Brezilya, Rio de Janeiro'da doğdu. Eserlerini 1984 yılında mizahi bir gazete olan Pasquim'de yayınlamaya başladı. Halen birçok Brezilya gazetesinde ve dergisinde editoryal karikatürler, karikatür portreler ve çizgi roman bantlari yayınlamaktadır.

Carlos Alberto da Costa AMORIM was born in 1964 in Rio de Janeiro, Brazil. He started to publish his works in 1984 at Pasquim, an humoristical newspaper. Currently he publishes his editorial cartoons, caricatures and comics strips in many Brazilian newspapers and magazines. 


Ben de burada Carlos AMORIM'in çizgilerine yer vermekten onur duyuyorum.
Buradaki karikatürlerin hepsinin kısa açıklamaları var. Çevirileriyle yayınlıyorum. 

* * *

Rus birlikleri Bakhmut'a doğru ilerlerken 
Putin ayakkabısında bir çakıl taşı bulur. İçine değil, ama yürüyüşü geciktirmeye yetecek kadar. Jeologlara göre taşın adı Wagner.

As Russian troops advance on Bakhmut, 
Putin discovers a pebble in his shoe. Not into it, but enough to delay the walk. According to geologists, the stone is called Wagner.

Bu arada 
Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattındaki patlamayla ilgili soruşturmalar sürüyor. 
Her iki tarafta karşılıklı suçlamalarla, sadece sudaki kabarcıklar bile.

Meanwhile, investigations into the explosion on the Nord Stream2 gas pipeline continue. With the exchanges of accusations on both sides, right even just the bubbles in the water.

Birleşik Krallık ve Fransa, yeni Göç Yasasını görüşmek üzere bir araya geldi. Rishi Sunak ve Emmanuel Macron anlaşmaya vardı. Her ikisi de BBC'nin Gary Lineker'in golünü kaçırdığı konusunda hemfikir.

United Kingdom and France met to discuss the new Immigration Law. Rishi Sunak and Emmanuel Macron reached an agreement. Both agree that the BBC missed Gary Lineker's goal.


Silikon Vadisi Bankası mali bir çöküşün ardından iflas etti ve 
ABD hükümeti bankanın hesaplarındaki açığı kapatmak için acele etti. 
Fed'in bir stoperi olduğu sürece, küresel finans piyasası huzur içinde uyuyor.

Silicon Valley Bank went bankrupt after a financial collapse and 
the US government rushed to close the gap in its accounts. 
As long as the Fed has a stopper, the global financial market sleeps peacefully.


Ve AUKUS ittifakı, mevcut seyirciyi etkilemek için tiyatrosunda devam ediyor. Gösteriyi geliştirmeleri gerekiyor gibi görünüyor.

And the AUKUS alliance continues in its theater to impress the audience present. Looks like they need to improve the show.



Rus uçakları, casusluk için kullanılan ABD İHA'sını düşürdü. Putin, başkalarının anahtar deliğinden bakmanın iyi bir davranış olmadığını iddia ediyor.

Russian planes shoot down US drone used for spying. Putin claims that it is not good manners to look through other people's keyholes.

Ve Bank Credit Suisse, İsviçre'nin tarafsızlığına bahse giriyor...

And Bank Credit Suisse betting on Swiss neutrality…

Carlos AMORIM:
Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski