Bana Gelen Yeni Yıl Kutlamaları 2023.. Dado Kovačević

Bana Gelen Yeni Yıl Kutlamaları 2023.. Dado Kovačević

Her bir yılın bitiyor olmasının duygusu, belki biraz burukluk barındırabilir. Yeni bir yılı karşılamanın heyecanı ise oldukça yüksek seviyede moral, beklenti ve motivasyon duygusu yaşatmaktadır insana. Her yeni yıl; kimileri için gençlikte yeni bir zirve, kimi için biraz daha deneyim


Her bir yılın bitiyor olmasının duygusu, belki biraz burukluk barındırabilir. Yeni bir yılı karşılamanın heyecanı ise oldukça yüksek seviyede moral, beklenti ve motivasyon duygusu yaşatmaktadır insana. 

Her yeni yıl; kimileri için gençlikte yeni bir zirve, kimi için biraz daha deneyim birikimi ve bazıları için de yaşlılığın sevimliliği. 

İnsanlık tarihinde ilk takvimin kullanılması ve modern takvimin 8. yüzyılda temelinin atılması sonrası, bir çok kavim, ulus kendi takvimlerini kullanmış ve her yeni yıla girişi ayrı bir gelenek ve ritüelle kutlamış. Miladi takvime göre ise yeni yıl 1 Ocak (Yılbaşı)..

Yeni Yıl Kutlaması
(Karikatür: Erdoğan BAŞOL, Türkiye)

Bana Gelen Yeni Yıl Kutlamaları 2023.. 
Dado Kovačević

Her bir yılın bitiyor olmasının duygusu, belki biraz burukluk barındırabilir. Yeni bir yılı karşılamanın heyecanı ise oldukça yüksek seviyede moral, beklenti ve motivasyon duygusu yaşatmaktadır insana. 

Her yeni yıl; kimileri için gençlikte yeni bir zirve, kimi için biraz daha deneyim birikimi ve bazıları için de yaşlılığın sevimliliği. 

İnsanlık tarihinde ilk takvimin kullanılması ve modern takvimin 8. yüzyılda temelinin atılması sonrası, bir çok kavim, ulus kendi takvimlerini kullanmış ve her yeni yıla girişi ayrı bir gelenek ve ritüelle kutlamış. Miladi takvime göre ise yeni yıl 1 Ocak (Yılbaşı)..


Günümüzde de bu ritüeller ve kutlamalar farklı şekillerde sürmektedir. Örneğin Çin Yeni Yılı, Kore Yeni Yılı, Tibet yeni Yılı, Vietnam yeni Yılı.. 12 Hayvanlı Takvim, Kozmik Takvim.. gibi.

Yine her yeni yıla giriş öncesinde bana da çeşitli kişi ve organizasyonlardan kutlama amaçlı dijital tebrik kartı ve kutlaması gelmektedir. Dijital öncesi dönemlerde bu eylem, kartpostallar ve postalama yolu ile postaneler aracılıyla yapılırdı. Şimdi bütün aracılar yerine sadece dijital sanal platformlar bu işi halledip yönlendirebiliyorlar.


Buradaki kutlama; Hırvatistan'dan Dado Kovačević tarafından iletilmiş. Kendisine teşekkür ederim. Hazırlanan kartta Türkiye'den Karikatürcü Erdoğan BAŞOL'un çizimlerinin yer alması oldukça anlamlı olmuş.

Facebook / Dado Kovačević

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski