Fotografların Kokusu

Fotografların Kokusu


Zamanın nasıl geçtiğini, içinde yaşarken fark etmek kolay olmuyor. Dolayısıyla ayırdına varamadan ardı ardına yıllar avuçlarımızın arasından kayıp gidiyor. Kendimizi her ne kadar yıllar öncesinde kalmış gençliğimizdeki gibi görsek de, tam da öyle olmadığını bir gün anlıyoruz. 

Zamanın nasıl geçtiğini, içinde yaşarken fark etmek kolay olmuyor. Ayırdına varamadan ardı ardına yıllar avuçlarımızın arasından kayıp gidiyor. Kendimizi her ne kadar yıllar öncesinde kalmış gençliğimizdeki gibi görsek de, tam da öyle olmadığını bir gün anlıyoruz. 


İşte o 'bir gün' ne kadar yaş aldığımızı anımsıyoruz derinden. Yaşlı sayıldığımızdan değil, adayı olduğumuzdan. Fiziki yapımıza dönüyor alıcı gözlerimiz.. daha dikkatli bakıyoruz, saçımızdan boyumuza, duruşumuza.. Gençlik dönemlerimizin 'biz'ini, günümüzün gençlerinde görünce anlıyoruz şimdi nerede olduğumuzu, geçişkenlikte durduğumuzu

Hadi diyelim bunları hiç düşünmeden tüketiyoruz zamanı.. Yine de kaçış yok!.. Bir gün bir fotoğraf çıkar karşına, yüzleştirir seni seninle.. 

Yaşamın döngüsünün oluşturduğu bir güzelliktir bu. Yaşadığına delildir. Her şeyi ile sen varsındır, sensindir orada!..


Şimdi o fotoğraf öncesi ve sonrası ile kahramanı sen olan uzun bir hikayedir. Fotoğraftaki her bir paydaş, kendi kahramanıdır yaşadıklarının..

Geçtiğimiz günlerde Facebook'ta karikatürcü dostlarımızın paylaştığı iki fotoğraf, anılarımızı tazelememizi sağladı.. O anların görüntüleri bizim de arşivimizde bulunuyor. Fakat üst üste gelen günlük koşuşturmaların gölgesinde kalarak, uzunca bir süre 'unutulma' şanssızlığına uğruyor anılarımız. Sonra bir gün arşiv gezintisinde çıkabiliyor karşımıza ve kokusuyla sarabiliyor bizi.

Denizli - 2012
Ayaktakiler (Soldan Sağa): Ali ŞUR, Abdülkadir USLU, İsmail KAR, Serpil KAR, Eliz ADEM,
Metin PEKER, Savaş ÜNLÜ, Burcu KARA TOSUNOĞLU, Musa GÜMÜŞ, Alara KENTİK,
Burak ERGİN, Ekrem KILIÇ.
Ön Sıra (Soldan Sağa): (...), (...), Mehmet SELÇUK, Muammer KOTBAŞ

Anı yüklü bu fotoğraflardan biri, Karikatürcü dostumuz İsmail KAR'ın paylaştığı bir arşiv fotoğrafı.. 2012 yılına ait. 
Denizli Belediyesi’nin koordinasyonu, İssimo Home Tekstil öncülüğünde ve Karikatürcüler Derneği Denizli Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlenen bir yarışmanın ödül töreninden. Yarışma konusu: 'EKOLOJİ ve TEKNOLOJİ'.. Bu yarışmada "Mansiyon Ödülü" kazanmıştım (51. ödülüm).


Bakalım kimler bir arada bir anıyı paylaşmış..
Ayaktakiler (Soldan Sağa): Ali ŞUR, Abdülkadir USLU, İsmail KAR, Serpil KAR, Eliz ADEM,
Metin PEKER, Savaş ÜNLÜ, Burcu KARA TOSUNOĞLU, Musa GÜMÜŞ, Alara KENTİK,
Burak ERGİN, Ekrem KILIÇ.
Ön Sıra (Soldan Sağa): (...), (...), Mehmet SELÇUK, Muammer KOTBAŞ.
(Girne, Kıbrıs - 2015)
Soldakiler: Andrea PECCHIA (İtalya), Ali MIRAEE (İran), Tsocho PEEV (Bulgaristan),
Halit KURTULMUŞ (Türkiye), Walery ALEXANDROV (Bulgaristan).
Sağdakiler: Mehmet KAHRAMAN (Türkiye), Fikriye KAHRAMAN (Türkiye), Farzane VAZIRITABAR (İran), Muammer KOTBAŞ (Türkiye), Makhmud ESHONKULOV (Özbekistan),
Vladimir STANKOVSKI (Sırbistan).

İkinci fotoğraf Karikatürcü dostumuz Mehmet KAHRAMAN tarafından paylaşıldı.. 2015 yılından. Kıbrıs/Girne'de ödül töreni için bir araya geldiğimiz günlerden. Girne Belediyesi'nin 4. Uluslararası "Zeytin Karikatürler" Yarışması'nın ödül töreni için bir kaç günlüğüne davet edilmiştik. Benim toplamda 56. ve yurt dışından 13. ödül olan 3.'lük ödülü kazandığım yarışma..
Fotoğrafta bulunduğumuz yer, Girne limanı.. Uluslararası çizer dostlarla her yer daha da güzelleşiyor.. Tüm dostlara selam olsun!..


Bakalım bu fotoğraftaki dostlar kimler;
Soldakiler: Andrea PECCHIA-İtalya, Ali MIRAEE-İran, Tsocho PEEV-Bulgaristan, Halit KURTULMUŞ-Türkiye, Walery ALEXANDROV-Bulgaristan.

Sağdakiler: Mehmet KAHRAMAN-Türkiye, Fikriye KAHRAMAN-Türkiye, Farzane VAZIRITABAR-İran, Muammer KOTBAŞ-Türkiye, Makhmudjon ESHONKULOV-Özbekistan, Vladimir STANKOVSKI-Sırbistan.

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski