5. Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması Eserlerim

5. Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması Eserlerim

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Konak Belediyesi'nin birlikte düzenlediği "5. Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması"na gönderdiğim eserlerime yer veriyorum. Bu yarışmaya üç (3) eser gönderdim. Yarışmanın konusu "İklim ve Çevre". Son

 

5. Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması Eserlerim

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Konak Belediyesi'nin birlikte düzenlediği "5. Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması"na gönderdiğim eserlerime yer veriyorum. Bu yarışmaya üç (3) Photoshop çalışması olan eser gönderdim.


Yarışmanın konusu "İklim ve Çevre". Son katılım tarihi 13 Aralık 2021'di. Eserlerimde, iklim krizinin yaratacağı olumsuz sonuçlara değinmeye çalıştım. İlk karikatürümde doğaya verdiğimiz zarar sonucu ısınan dünyamızın tehlikede olduğuna değindim. Ki
rletici bir bacaya sahip, artan ısı nedeniyle tamamen kırmızıya dönmüş termometre, patlamaya hazır bir bomba olarak yaşamımızda ter alıyor.

İkinci eserimde, kapitallerin rant uğruna doğaya verdikleri zarar ve yaşamnan kuraklığı anlattım.
Üçüncüsünde ise daha çözüme dönük ve doğanın kurtarılması adına var olan umutları diri tutmaya çalıştığım bir grafik kompozisyon oluşturdum.

Bu yarışmaya 253 karikatürcü 492 eserle katıldı ve 13 esere ödül verildi. Bu yıl portre dalında verilen "Mustafa Bora Özel Ödülü" içim Tiyatro oyuncusu ve yazar Ferhan ŞENSOY portreleri yarıştı.



Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski