Türkçe Rap'in Toplumsal Olay Duyarlığı

Türkçe Rap'in Toplumsal Olay Duyarlığı

Şanışer ve "Susamam".. Şanışer'in 17 şarkıcı ile birlikte çektiği rap klibi #Susamam ve Ezhel'in klibi gündemin ilk sıralarında yer aldı. Susamam'i ilk 24 saatte 5 milyondan fazla kişi seyretti.  Google'da da Şanışer, #Susamam ve diğer bazı rapçiler de bugün Türkiye'de en çok aranan terimler arasında yer alıyor. Klipte,


Türkçe Rap'in Toplumsal Olay Duyarlığı

Şanışer ve "Susamam".. Şanışer'in 17 şarkıcı ile birlikte çektiği rap klibi #Susamam ve Ezhel'in klibi gündemin ilk sıralarında yer aldı. Susamam'i ilk 24 saatte 5 milyondan fazla kişi seyretti.  Google'da da Şanışer, #Susamam ve diğer bazı rapçiler de bugün Türkiye'de en çok aranan terimler arasında yer alıyor. Klipte, Türkiye'nin çevre, kadın hakları, hayvan hakları, adalet, hukuk ve trafik gibi toplumsal konularda eleştirel göndermeler yer alıyor.

#Susamam videosuyla eş zamanlı olarak, rap dünyasının iki önemli ismi Ezhel ve Ceza da toplumsal konularda eleştirel göndermeler yapan rap klipleri yayınladı.

Ezhel ve "Olay"..

Ezhel'in Olay adını verdiği şarkısının klibi de 12 saat içinde yaklaşık 1,5 milyon kez izlendi.

Ezhel de bu şarkıda 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi, Gezi Parkı olayları ve Çorlu'daki tren kazası gibi son yıllarda meydana gelmiş önemli toplumsal olaylara ilişkin görüntülerin üzerine eleştirel sözlere yer veriyor.

Kamufle, projeyle ilgili Ezhel ile temas kurulmadığı ve onun da aynı gün video yayınlamasının "tamamen tesadüf" olduğunu belirtti.

Ceza da Sayedar ve Önder ŞAHİN adlı başka iki rapçi ile birlikte Komedi v Dram adlı klibini aynı saatlerde yayınladı. Toplumsal olaylara diğerleri kadar fazla gönderme yapmayan bu videonun izlenirliği de 450 bine yaklaştı. (Kaynak: bbc.com)


Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Daha yeni Daha eski