Bu Yüzyılda Yiyeceklerin Açıkta Satılması ve Yenilmesi..

Bu Yüzyılda Yiyeceklerin Açıkta Satılması ve Yenilmesi..

Açıkta satılan yiyeceklerin zararları arasında ilk sırayı 
Sarmonella (Salmonellozadı verilen bir bakteri alıyor. Rüzgarın taşıdığı bu bakteri, özellikle de sıcak havalarda buharlaşma yolu ile ortaya çıkıyor,  açıkta satılan yiyeceklerin tüketilmesi ile de vücuda giriyor. Sonrasında bulantı, kusma ile kendini göstererek besin zehirlenmesine yol açıyor. Simit gibi 


Açıkta satılan yiyeceklerin zararları arasında ilk sırayı Sarmonella (Salmonellozadı verilen bir bakteri alıyor. Rüzgarın taşıdığı bu bakteri, özellikle de sıcak havalarda buharlaşma yolu ile ortaya çıkıyor,  açıkta satılan yiyeceklerin tüketilmesi ile de vücuda giriyor. Sonrasında bulantı, kusma ile kendini göstererek besin zehirlenmesine yol açıyor.

Simit gibi açıkta satılan pasta ve benzeri ürünler 'yıkanamayan' ürünler sınıfında olduğundan, toz ve mikrop yuvası haline gelmekte, yenildiğinde sağlık için büyük bir tehdit oluşturmaktadır.


Bu Yüzyılda Yiyeceklerin Açıkta Satılması ve Yenilmesi..

- İnsanlar konuşma, öksürme ile çevreye mikroorganizma saçarlar. Çevreye yayılan bu mikroorganizmalar da açıkta satılan gıdalara bulaşmaktadır..

- Toprak ve bitkilerde bulunan mikroorganizmalar rüzgârın etkisi ile havaya karışmaktadır. Havadan da gıdaya bulaşmaktadır.

- Böcekler, sinekler, kuşlar, haşereler ve toz, toprak da açıkta satılan gıdayı kirletmektedir.

- Özelikle sokak ve caddelerde açıkta satılan yiyecekler araç egzozlarından çıkan kurşun ile temas halindedir. Bu yüzden kanser gibi ciddi sağlık sorunları doğurmaktadır

- Gıdalar direkt hava ile temas etmemeli, açıkta satışı yapılmamalı ve açık gıdaların tüketici ile teması cam veya diğer bariyerler ile engellenmelidir.
---

Açıkta satılan yiyeceklerin zararları arasında ilk sırayı Sarmonella (Salmonellozadı verilen bir bakteri alıyor. Rüzgarın taşıdığı bu bakteri, özellikle de sıcak havalarda buharlaşma yolu ile ortaya çıkıyor,  açıkta satılan yiyeceklerin tüketilmesi ile de vücuda giriyor. Sonrasında bulantı, kusma ile kendini göstererek besin zehirlenmesine yol açıyor.

Simit gibi açıkta satılan pasta ve benzeri ürünler 'yıkanamayan' ürünler sınıfında olduğundan, toz ve mikrop yuvası haline gelmekte, yenildiğinde sağlık için büyük bir tehdit oluşturmaktadır.

Alıntı Kaynakları:
- afyonhsm.gov.tr/

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Daha yeni Daha eski