Bodrum'da Yağmur

Bodrum'da Yağmur


Türkiye'de tuhaf "21. YüzYıl denklemi".. Yağmur + Asfalt = Hırsızlık..

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 22 Eylül 2015 Salı akşam başlayan ve üç (3) saat süren aşırı yağış nedeniyle ilçede yaşam felç oldu. Yağmur nedeniyle yüksek dağlardan gelen sel suları yüzünden yollarda asfalt söküldü, ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar sürüklendi, insanlar yaralandı, mahsur kalanları ise AKUT ve AFAD ekipleri kurtardı. Milyonlarca liralık hasar meydana geldi. Her ne kadar sağanak yağış 12 saat süreyle devam etmiş olsa da, sel önüne kattığını süpürse de, bu durum asfaltın söküleceği anlamına gelmez. 

Karadeniz Bölgesi'nde ara vermeden günlerce yağmur yağar, seller, heyelanlar olur. Asfaltın en çok zarar gördüğü yerler ise, kıyı şeridinden geçirilen sahil yollarındadır. Bunun dışında ancak plansız yapılaşma, yapılan işin kalitesizliği ve işe hile karıştırmanın sonuçlarıdır yaşananlar. 

İklimler zaman içerisinde aşırı farklılıklar göstermektedir. Bu doğaldır ve bilinendir. Tuhaf olan, buna rağmen yapılaşma dayanıklılığının küçük kurnazlıklara alet edilmesidir. Asıl felaket de budur!

AKUT/Vikipedi:
AKUT/Facebook:
AKUT/Twitter:
(İlgili Haber / Hürriyet:

Bodrum, Muğla
Türkiye

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Daha yeni Daha eski