Bir Çocuk.. Aylan KURDI..

Bir Çocuk.. Aylan KURDI..

2 Eylül 2015 Çarşamba günü yaşanan olayda, 3 yaşındaki Kobane'li çocuk Aylan KURDI'nin, kıyıya vuran ölü bedeni dünya gündemini sarstı..
Ülkelerindeki savaştan kaçan bir çok mülteci, gidecekleri yerlere varamadan çeşitli nedenlerle yaşamlarını kaybediyorlar.. Suriyeli mültecileri taşıyan bot, 2 Eylül.. 

Ülkelerindeki savaştan kaçan bir çok mülteci, gidecekleri yerlere varamadan çeşitli nedenlerle yaşamlarını kaybediyorlar..

Suriyeli mültecileri taşıyan bot, 2 Eylül 2015 Çarşamba günü Türkiye'nin Bodrum ilçesi açıklarında battı. 2'si çocuk 12 kişi yaşamını yitirdi. Çocuklardan birinin cesedi bir süre sonra kıyıya sürüklendi. O çocuk, 3 yaşındaki Aylan KURDI isimli çocuktu. 

O anı objektifiyle ölümsüzleştiren ise Doğan Haber Ajansı (DHA) Bodrum muhabiri Nilüfer DEMİR'di. 

Aylan KURDI
(Çizgi: Muammer KOTBAŞ)

Ülkelerindeki savaştan kaçan bir çok mülteci, gidecekleri yerlere varamadan çeşitli nedenlerle yaşamlarını kaybediyorlar..

Suriyeli mültecileri taşıyan bot, 2 Eylül 2015 Çarşamba günü Türkiye'nin Bodrum ilçesi açıklarında battı. 2'si çocuk 12 kişi yaşamını yitirdi. Çocuklardan birinin cesedi bir süre sonra kıyıya sürüklendi. O çocuk, 3 yaşındaki Aylan KURDI isimli çocuktu. 


O anı objektifiyle ölümsüzleştiren ise Doğan Haber Ajansı (DHA) Bodrum muhabiri Nilüfer DEMİR'di. 

İnsanlığı ve savaşı sorgulamamızı bize anımsatan bu fotograf, bir anda dünya gündemine yerleşti. Dünyanın bir çok farklı ülkesinde gazete ve dergilerde yer buldu, haber oldu. 

internet ortamında da en çok paylaşılan görüntülerden oldu. Her zaman olduğu gibi, bu olaya da duyarlık gösteren dünya karikatürcüleri, karikatürleriyle ve çizgileriyle konuyu gündemde tuttular.

İlgili Çizimler ve Karikatürler


Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Daha yeni Daha eski