Elektriğin Karanlığı

Elektriğin Karanlığı


Böylesi bir olay Türkiye'de ilk defa yaşandı..

31 Mart 2015 Salı günü Türkiye'nin 1 ili (Van*) dışındaki tüm illerinde elektrikler kesildi. Ulaşımdan iş hayatına, telefon görüşmelerine kadar günlük yaşam felç oldu. Ve bu olayın sebebi öğrenilemedi. 1 günlük bu kesintinin Türkiye'ye zararı 1 Milyar Dolar..

Olayla ilgili akla şu sorular geldi:
- Sabotaj MI?
- Terör Mü? 
- AB Mi Kesti?
- Sistem Mi Çöktü?
- Özel Firmalar Mı Yaptı?
- Elektrik Mi Yetmedi?

Kafaları karıştıran dört (4) önemli gelişme ise şöyle: 
- Elektriğin kesik olduğu saatlerde, Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı'na sahte avukat kimliği ve cübbesiyle giren iki (2) kişinin (Şafak YAYLA ve Bahtiyar DOĞRUYOL), Berkin ELVAN soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim KİRAZ'ı odasında rehin aldılar. Ve maalesef acımasızca öldürdüler. Yapılan operasyonda rehineciler etkisiz hale getirildi.. 

- Yine aynı saatler içerisinde Slovakya'da bulunan Cumhurbaşkanı'nın, yapımı düşünülen iki  nükleer santralini kastederek söylediği "... Belki ardından üçüncü bir nükleer enerjinin de adımını atacağız. Çünkü Türkiye'nin enerji ihtiyacı her geçen gün arttığı.."  diye süren açıklaması..

- Aynı gün içinde caddelerdeki Billboard'larda nükleeri öven afişlerin yer alması.. 
- Ve bunların yaşandığı günün sonunda gece sabaha karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMMJaponya ile olan nükleer elektrik santrali yapım anlaşmasının 10 'hayır' oya karşılık 181 'evet' oyu ile onaylanması. 
Bu nükleer santrallerden biri Sinop^ta diğeri de Mersin Akkuyu'da.

Twitter fenomeni 'Fuat Avni', elektrik kesilmesi ile ilgili attığı twitlerde; bu kesintinin bilinçli yapıldığını vurgulayarak, 7 Haziran seçimlerine kadar 4 defa daha kesinti yapılacağını ve bu kesintilere insanların alıştırılacağı böylece seçim gecesi gerçekleşecek kesintinin halk tarafından normal karşılanacağını belirtiyor, sonucunda da seçimlerde hile yapılacağını iddia ediyordu.

11 Nisan 2015 Cumartesi gece; İzmir, Kayseri, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Aydın, Mersin, Rize, Denizli, Urfa, Gümüşhane, Giresun, Trabzon, Uşak, Erzurum, Batman, Kocaeli, Ordu ve Kars'ta yine elektrikler kesildi.

(*) Van'da elektriklerin kesilmemexinin nedeni, elektriği İran'dan alıyor olması.


Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Daha yeni Daha eski